Ambacht en vakmanschap
Ons atelier

In ons winkelpand bevindt zich ook ons eigen glas in lood en tiffany-atelier. Of het nu gaat om decoratieve raamhangers, exclusieve windlichtjes, renovatie van oude glas in lood ramen of complete nieuwe erkers of suite deuren: alles kan gemaakt worden. In ons huidige atelier/winkel kan ik me helemaal uitleven en ook grotere werkstukken maken. Het principe van glas in lood en tiffany is in grote lijnen hetzelfde, maar met tiffany kun je veel gedetailleerder werken. Ik gebruik ook vaak een combinatie van die twee: een fijn tiffanypatroon gevat in glas en lood. Wie denkt dat glas in lood alleen maar past in een nostalgische jaren ’30 woning heeft het mis. Ieder denkbaar ontwerp is mogelijk. Dankzij de moderne technieken kan men glas in lood ook in isolerende beglazing krijgen. Glas in lood is echt maatwerk, dat maakt het ook zo bijzonder. Door goed te overleggen probeer ik te maken wat de klant in zijn/haar hoofd heeft.

Kom gerust eens langs om een kijkje te nemen in ons atelier

Traditioneel glas in lood en tiffany

Het glas vatten we samen in H - vormige loodlijsten om u gewenste patroon te creëren.

De H - vormige loodlijsten kruizen elkaar en op die punten solderen we ze aan elkaar.

De techniek die we toepassen bij glas in lood is al oud. In overleg met de klant zoeken we een patroon en de kleuren uit. Daarna snijden we het glas op maat.

Bij de klant brengen we het glas in lood aan. Dit is de bestaande situatie.

Een van onze ervaren medewerkers rondt de werkzaamheden af, zodat u kunt genieten van uw nieuwe glas in lood ramen.

Als het glas in lood raam gesoldeerd is, kunnen we het raam als het nodig is water dicht maken , door tussen de loodlijst en het glas kit aan te brengen. Ook kunnen we het lood patineren.

Recente projecten

Voor meer informatie kunt u langskomen in onze winkel of contact opnemen via ons contactformulier